Prijava
PRIJAVA
E-mail:
Geslo:
Zapomni si me
Pozabil geslo!
Registracija
REGISTRIRAJ SE

E-mail

Geslo

Ponovno geslo

Ime

Priimek

Naslov

Pošta

-

Telefon

Vpišite prikazane znake
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
  

Ali želite prejemati novice in obvestila ŠKL finale?
Za nastopajoče

 

INFORMACIJE ZA VSE EKIPE

ŠKL Športi- odbojka, nogomet, košarka; OŠ in SŠ

ŠKL Ples- akrobati, hoip hop cheer, pom pon, navijaške skupine; OŠ in SŠ

 

Kontaktna oseba za vsa splošna vprašanja povezana s finalom in s plesnim delom tekmovanja:
Kiti Korošec Cirman  kiti.korosec@skl.si, ali tel. 051 863 400

Kontaktna oseba za vsa splošna vprašanja povezana s finalom in tv prenosom:
Tina Korošec, tina.korosec@skl.si, ali 051 863 500

Kontaktna oseba za vsa vprašanja vezana na športni del finalne prireditve:
Ernest Novak, Ernest.novak@skl.si,   ali tel 030 630 011

Kontaktna oseba za naročilo vstopnic:
Katarina Urošević: katarina.urosevic@skl.si, ali 01 54 83 750

Kontaktna oseba za rezervacijo akreditacij:
Zala Rambaud: zala.rambaud@skl.si, ali 031 770 996

Vse informacije in urnik prireditve najdete tudi na spletni strani http://www.skl.si/finale/

 

PRED PRIREDITVIJO

Prosimo, da nam na e-naslov ernest.novak@skl.si , najpozneje do PETKA 12.4. VSE NASTOPAJOČE EKIPE pošljete: 

 *seznam tekmovalcev, ki bodo nastopali na finalni prireditvi ŠKL in njihovih trenerjev (Seznam prosimo tudi s strani tretje uvrščenih ekip);

* opis posameznih članov in članic ekipe (njihovih športnih dosežkov, zanimivosti, drugih hobijev itd..), ki ga bomo uporabili z namenom bolj dinamičnega komentiranja tekme v TV prenosu;

 Nastopajoči so lahko le tisti šolarji in dijaki, ki so vpisani na registracijskem obrazcu, ki so ga vse ekipe morale oddati na začetku sezone ŠKL in ki dejansko sestavljajo ekipo, ki bo igrala na finalu.

Plesne, navijaške in akrobatske skupine prosimo, da na e-naslov kiti.korosec@skl.si , najpozneje do PETKA 12.4. pošljejo glasbo za svoj nastop v formatu MP3! (prosimo jasno označite za katero ekipo in šolo gre in v kateri kategoriji nastopate).

 

Vse ŠKL ekipe, tudi tiste, ki jim letos uvrstitev v finale ni uspela, bodo imele omogočen brezplačen ogled prireditve in prav vsi registrirani tekmovalci bodo prejeli spominsko darilce ŠKL, prav tako pa bodo povabljene na parket ob razglasitvi rezultatov za svoj šport. Vse na finale neuvrščene ekipe, ki se odločijo za obisk finala morajo svojo udeležbo in število učencev oz. dijakov, ki bodo prišli na finale sporočiti na email naslov ernest.novak@skl.si do najkasneje 12.aprila.


PRIHOD AVTOBUSOV PRED DVORANO BONIFIKA- KOPER

Vse šole, ki bodo v Koper prišle z avtobusnim prevozom, lahko tekmovalce in gledalce odložijo na parkirišču pred dvorano. Avtobus mora takoj, ko ga potniki zapustijo odpeljati izpred šole. (Avtobusi lahko parkirajo na Avtobusni postaji Koper ali pri nogometnem štadionu).

Po zaključeni tekmi, avtobusi lahko potnike pobirajo na enakem mestu. Takoj po vkrcanju pa morajo zapustiti parkirišče pred šolo.

 

REGISTRACIJA VSEH EKIP (tudi tistih, ki ne nastopajo na FINALU)

VSE EKIPE v predverje dvorane vstopijo na levi strani dvorane BONIFIKA, registracija bo potekala v pritljičnem hodniku dvorane in bo jasno označena.

Vse tekmovalne ekipe morajo na prireditev priti v času registracije tekmovalcev. Ker je prireditev dolga skoraj devet ur, bomo omogočili neprekinjeno registracijo v naslednjih terminih:

 

OSNOVNE ŠOLE (TOREK 23.4.): 

8:00- 14:00 : REGISTRACIJA ZA VSE EKIPE!

 

SREDNJE ŠOLE (SREDA 24.4.): 

7:30- 14:30 : REGISTRACIJA ZA VSE EKIPE!

Nastopajoče ekipe lahko na registracijo pridejo ob katerikoli uri, vendar najmanj uro in pol pred svojim nastopom.

Ekipe, ki ne nastopajo pa se morajo na tekmovanje registrirati najmanj eno uro pred razglasitvijo rezultatov svoje kategorije (oz. uro pred zaključkom tekme svojega športa), saj bodo povabljene na parket na podelitvev priznanj, medalj in pokalov.

VSE EKIPE oz. člani ekip morajo imeti s seboj osebni dokument, na podlagi katerega bo opravljena registracija, registrirani pa bodo samo tisti tekmovalci, ki se nahajajo na registracijskem obrazcu iz začetka sezone ŠKL.

Registracija bo ekipam vzela približno 10 minut!

 

Vse nastopajoče ekipe bodo ob registraciji prejele povzetek navodil za nastopajoče, urnik tekmovanja, spored uporabe garderob, malico, pijačo, spominske darilne vrečke, ter zapestnice za vstop in izstop iz dvorane skozi vhod za tekmovalce.

Vse ostale ekipe pa bodo prejele spominske darilne vrečke, zapestnice za vstop in izstop iz dvorane in malico. Takoj po registraciji pa bo vsem ekipam, ki ne nastopajo omogočen dostop do tribun.

Vsi trenerji oz. uradni spremljevalci bodo prejeli zapestnico za dostop do VIP kluba.

Ravnatelji morajo svojo udeležbo potrditi na podlagi prejetega vabila (na email naslov katarina.urosevic@skl.si) in svojo akreditacijo za VIP klub prevzamejo na recepciji dvorane.

 

EKIPE, KI SE NISO UVRSTILE NA FINALE ŠKL

Ekipe v ŠKL odbojki, nogometu in košarki, ki se jim letos ni uspelo uvrstiti na finalno prireditev, so tudi letos vabljene, da si brezplačno ogledajo finalno prireditev in kot omenjeno zgoraj sodelujejo tudi na podelitvi pokalov, medalj in diplom skupaj s finalisti v svoji kategoriji prejmejo priznanje za sodelovanje.

Vse ekipe (ŠPORT OŠ in ŠŠ), ki se bodo odzvale vabilu in se nam pridružile na podelitvi lahko s seboj pripeljejo samo tiste člane ekipe, ki so zavedeni na registracijskem obrazcu iz začetka sezone.

Potrditev za obisk prireditve in prisotnost na podelitvi diplom v vaši kategoriji (ure so napisane v urniku) pošljite na e-mail naslov ernest.novak@skl.si do 12. Aprila!

 

ZAVAROVANJE NASTOPAJOČIH

Vsi nastopajoči na finalni prireditvi ŠKL morajo biti sposobni za nastop, nezgodno zavarovani in na prireditvi nastopajo na lastno odgovornost. Obvezna je primerna športna oprema, tekmovalci naj imajo s seboj trenirko za ogrevanje ter športne copate. Organizator bo zagotovil ustrezno zdravniško službo, vsi tekmovalci pa morajo imeti s seboj zdravstveno izkaznico, v primeru, da bi morali na dodatno zdravljenje v zdravstveni dom ali bolnišnico.


SESTANEK ZA MENTORJE

V času pred vsako športno tekmo (košarka, odbojka, nogomet) bo predviden kratek sestanek s trenerji ekip (točno uro sestanka boste prejeli ob registraciji) Kratek posvet bo potekal pod tribuno, do katere pridete skozi vhod v dvorano za tekmovalce. Na sestanku vam bo vodja projekta ŠKL ŠPORT, Ernest Novak podal kratka navodila in odgovoril na morebitna vprašanja vezana na potek prireditve. Sestanka se udeležijo tudi plesne skupine, ki imajo nastop v času med športno tekmo za katero je predviden sestanek.

 

GARDEROBE ZA TEKMOVALCE

Ker imamo tudi v letošnji sezoni omejeno število garderob, bomo ekipe ob registraciji obvestili katere garderobe imajo na razpolago in v katerih časovnih intervalih. Upoštevali bomo vrstni red nastopov in kolikor se bo dalo tudi velikost posamezne ekipe. Tekmovalce prosimo, da vse svoje stvari vzamejo s seboj na tribune, saj za osebne stvari ne moremo odgovarjati. Vse nastopajoče športne ekipe (košarka, odbojka, nogomet) bodo lahko svoje stvari pred začetkom ogrevanja pustile v prostoru organizatorja pod tribuno za zapisnikarsko mizo.

 

TRIBUNA ZA TEKMOVALCE IN ŠPORTNE EKIPE KI NE NASTOPAJO

Tekmovalci vseh nastopajočih ekip se po registraciji do svojega nastopa namestijo na tribuni, ki je nasproti zapisnikarske mize. Uporabljajo lahko notranje stopnice, ki povezujejo garderobe in tribune.

Vse športne ekipe, ki na finalu ne bodo nastopale bodo prav tako nameščene na tribuno za tekmovalce, dostop do igrišča in garderob pa jim bo omogočen samo v času podelitev po posameznih tekmah.

Hoja po parketu bo prepovedana in preprečena vsem, ki v tistem času ne bodo imeli nastopa ali tekme oz. dovoljneja za ogrevanje s strani organizatorja.

 

PROSTOR ZA OGREVANJE

Prostor za ogrevanje vseh ekip bo omogočen ob igrišču. Ekipe se lahko pred svojim nastopom ogrevajo  ob igrišču tekom vseh tekmovanj razen med tekmovalnimi nastopi plesnih, navijaških in  akrobatskih nastopih. Ekipe se lahko ogrevajo tudi pred dvorano. V primeru, da bo na voljo za ogrevanje tudi manjša telovadnica, ki se nahaja v dvorani, vas bomo o tem predhodno obvestili ob registraciji. Tekmovalci se lahko ogrevajo tudi v kletnih prostorih dvorane (kjer se nahaja večji hodnik), dostop do kletnih prostorov je po stopnicah ob registracijskem pultu.

Vse nogometne, odbojkarske in košarkarske ekipe bodo imela pred svojim nastopom na voljo predvidoma 8 minut za ogrevanje na igrišču.

Akrobatske navijaške skupine bodo imele pred svojim nastopom na voljo tri minute za ogrevanje na koših in prožnih ponjavah. (za postavitev+nastop+ogrevanje je predvidenih 9 minut!)

Čas za ogrevanje plesnih in navijaških skupin bo poleg omenjenih možnosti ob igrišču, pred dvorano, v kletnih prostorih in v primeru proste telovadnice tudi tam, omogočen tudi med 8.00 in 9:30 v dvorani (brez glasbe). V primeru, da bo glede na potek spremljevalnega programa na razpolago še kakšen dodaten prostor bomo omogočili tudi dodatno ogrevanje (o tem bodo ekipe obveščene ob registraciji), v nasprotnem primeru bo ogrevanje omejeno na čas ki bo na razpolago za ogrevanje ob igrišču v telovadnici.

 

PREDSTAVITEV EKIP

Vse tekmovalne ekipe bodo na finalni prireditvi primerno predstavljene, zato iskreno naprošamo vse ekipe, da so vsaj 10 minut pred svojim nastopom in nato takoj po ogrevanju pripravljene za predstavitev tekmovalcev in ekip. (vse športne ekipe bodo na igrišče stopale vsaka iz svoje strani igrišča (tam kjer imajo klopi) ter se razvrstile dva metra od sredinske črte igrišča obrnjene proti zapisnikarski mizi. Natančna navodila bodo dobili neposredno pred svojim nastopom, s strani člana ekipe ŠKL, ki bo skrbel za spuščanje ekip na igrišče. Ekipa mora na igrišče med predstavitvijo priti enotno oblečena (dresi ŠKL).

Plesne ekipe bodo na igrišče za svoj nastop pritekle iz desne strani dvorane (gledano proti zapisnikarski mizi). O odhodu na igrišče jih bo prav tako obvestil član ekipe ŠKL, ki bo skrbel za pravočasno spuščanje ekip na igrišče.

Vse ekipe na igrišče za svoj nastop lahko stopijo šele po znaku, ki jim ga da oseba ekipe ŠKL, ki je odgovorna za spuščanje ekip na parket. (o protokolu boste seznanjeni med registracijo).

Prosimo vas, da se zaradi lažje organizacije dela med podelitvami na njih začnete pripravljati vsaj 15 minut pred zaključkom tekme in se s skupaj z ekipo približate točki v telovadnici (desno v dvorani gledano proti zapisnikarski mizi) od koder bo potekal mimohod ekip na dvorišče za podelitev medalj, pokalov in priznanj). Tako nam boste olajšali delo pri zbiranju ekip po telovadnici in pripomogli k tekočemu poteku podelitev!

 

OTVORITVENA PRIREDITEV ŠKL

Otvoritev finalne prireditve bo v torek ob 10:00 v sredo pa takoj po koncu tekme Odbojka- Dijakinje- predvidoma ob 10:40

Na njej bodo oba dneva kratki otvoritveni govori predstavnikov občine in ŠKLja ter himni ŠKL in Slovenije.

 Celoten čas prireditve bo potekal spletni prenos na 24ur.com, prav tako pa tudi TV prenos na Kanalu A, ki se začne ob 10:00 in zaključi ob 16.00 uri.

 

PROPOZICIJE TEKMOVANJA

Tekmovanje poteka po propozicijah ŠKL, med katerimi posebej opozarjamo na naslednje:

Košarkarski tekmi za dijake in dijakinje se igrata po veljavnih pravilih in propozicijah za tekočo sezono z nekaj manjšimi modifikacijami. Razdeljeni sta na štiri dele, in sicer sta prva in tretja četrtina dolgi 10 minut, druga in četrta pa 3 minute (10+3, 10+3). Morebitni podaljšek je dolg 3 minute. V vsaki četrtini ima ekipa na voljo en premor (time-out). Bonus v vsaki četrtini so štiri osebne napake.

Košarkarska tekma za OŠ se igra po veljavnih pravilih in propozicijah za tekočo sezono z nekaj manjšimi modifikacijami. Igralni čas je 4 × 8 minut , v vsaki četrtini ima ekipa na voljo en premor (time-out). Morebitni podaljšek je dolg pet minut.

POMEMBNO OBVESTILO: Ker se v dvorani Bonifika trenutno ne izvaja košarkarskih tekmovanj so črte prostih metov in meta za tri točke zarisane še po starem sistemu! Tekmovalna komisija ŠKL je  sklenila, da se tudi letošnje tekmovanje ŠKL košarka za OŠ in SŠ spelje na igrišču v katerem so stare označbe in mere.

Nogometni tekmi za osnovnošolce in dijake/dijakinje se igrata po veljavnih pravilih in propozicijah za tekočo sezono. Razdeljena je na štiri dele – v vsaki četrtini je 12 minut igre. V primeru neodločenega izida se takoj izvajajo kazenski streli (ni podaljška). V vsaki četrtini ima ekipa na voljo en premor (time-out).

Odbojkarski tekmi za dijake in dijakinje se igrata po veljavnih pravilih in propozicijah za tekočo sezono z nekaj manjšimi modifikacijami. Razdeljeni sta na tri dele - vsak niz po 15 minut. V vsakem nizu ima ekipa na voljo en premor (time-out). Morebitni podaljšek ob neodločenem izidu ob koncu tekme se igra, dokler se ena izmed ekip ne pribori dveh točk prednosti. Podaljšek igrajo igralke oz.igralci, ki so zadnji niz tudi zaključili.

Odbojkarska tekma za OŠ se igra po veljavnih pravilih in propozicijah za tekočo sezono z nekaj manjšimi modifikacijami. Razdeljeni sta na tri dele – prvi in drugi niz po 15 minut, tretji niz 20 minut. V vsakem nizu ima ekipa na voljo en premor (time-out). Morebitni podaljšek ob neodločenem izidu ob koncu tekme se igra, dokler se ena izmed ekip ne pribori dveh točk prednosti. Podaljšek igrajo igralci, ki so zadnji niz tudi zaključili.

Oblačila nastopajočih morajo biti v skladu s propozicijami ŠKL. Vsi tekmovalci v košarki, odbojki in nogometu morajo nastopiti v uradnih dresih ŠKL, ki so jih prejeli na začetku sezone. Tekmovalcem, ki se ne bodo držali pravil glede opreme, organizator ne bo dovolil nastopa.

 

ŠKL TRŽNICA

V predverju dvorane Bonifika bo potekala »tržnica ŠKL«, na kateri se bo predstavilo nekaj neprofitnih organizacij in predstavnikov naših pokroviteljev. Med drugim bo tam tudi ŠKL info točka z vsemi pomembnimi informacijami o  prireditvi ter ŠKLju in njegovih projektih in pa ŠKL prodajalnica, na kateri  bo možno kupit nekaj izdelkov ŠKL (športna oprema, spominki finale). Na ŠKL info točki bodo udeleženci lahko sodelovali v srečelovu, nagradnih igrah itd...

Poskrbljeno pa bo tudi za možnost nakupa hrane in pijače.

Letos pa bo, kot tudi preteklo sezono možen tudi nakup fotografij iz prireditve, nastopajočih ekip, gledalcev itd...

 

MALICA

Vsi tekmovalci, nastopajoči in gledalci bodo prejeli malico. Tekmovalne ekipe pa tudi pijačo.


PROTOKOL PODELITVE MEDALJ IN POKALOV

Tako kot lani bo tudi letos podelitev medalj, pokalov in prehodnih pokalov izvedena takoj po zaključku vsakega finalnega boja (košarka, odbojka, nogomet) oz. za plesne, navijaške in akrobatske skupine na prvi podelitvi športa, ki sledi njihovemu nastopu (če v urniku ni predvideno drugače).

Vse ekipe (tudi tretje uvrščene in ostale, ki niso zasedle mest v finalu bodo po vsaki tekmi v svoji kategoriji povabljene na igrišče, kjer bodo predstavljene skupaj z zmagovalci, za sodelovanje v ŠKLju pa bodo prejele priznanje oz. diplomo. Prve tri uvrščene ekipe bodo kot je v navadi prejele medalje, pokale in prehodne pokale.

Vse ekipe bodo na podelitev čakale na desni strani dvorane (gledano iz tribune proti zapisnikarski mizi) Ekipe morajo biti na podelitev pripravljene 10 minut pred koncem tekme. Na parket jih bodo vodili člani protokola. Zaradi prenosa v živo je zelo pomembno, da ekipe natančno sledijo danim navodilom.

Informacije o urah podelitve najdete na spletni strani www.skl.si/finale v urniku. Prav tako pa vas bomo nanje spomnili še ob registraciji.

 

NOVINARSKA KONFERENCA

Novinarska konferenca bo na sporedu predvidena vsak dan tekmovanja po zaključku programa v dvorani, v VIP klubu ŠKL. Na konferenci se bo na kratko pregledalo dogodke dneva. Na novinarsko konferenco bodo lepo povabljeni najboljši igralci tekme, trenerji, mentorji in ravnatelji, ter predstavniki medijev in pokroviteljev. (v primeru, da bo novinarska konferenca izvedena vas bomo predčasno obvestili)

 

GLEDALCI

Gledalci v dvorano vstopajo na desni strani dvorane, kjer se izvaja tudi prodaja vstopnic.

Gledalci bodo lahko v dvorano vstopili ob 9.30 uri v torek. V sredo pa bo vstop omogočen že ob 9.00 uri. Gledalci ne bodo imeli vstopa v prostore namenjene tekmovalcem (garderobe, dodatne telovadnice). Vsi gledalci morajo vstopnico shraniti do konca prireditve. V primeru izhoda iz dvorane bodo na roko dobili žig oz. oznako, ki jim bo omogočala ponovni vstop v dvorano.

Prosimo vas, da posebej opozorite učence vaše šole na kulturno navijanje. Navijanje z rekviziti kot so bobni, sirene, trobente ipd. je na tekmah ŠKL prepovedano in jih bodo redarji odvzeli pri vhodu v dvorano, zato vas prosimo, da navijače opomnite naj jih ne nosijo s seboj.

Dovoljeni navijaški rekviziti so: napihljive palice, zastave in napisi na plakatih (brez trdih nosilcev), vsi mehki navijaški pripomočki (npr. penaste roke).

Prav tako opozarjamo vse spremljevalce gledalcev, naj svoje varovance opozorijo, da v avtobusih pustijo dežnike in vse druge trde predmete. Varnostna služba bo vse tovrstne predmete pred vhodom v dvorano odstranila. V dvorano je strogo prepovedano tudi vnašanje steklenic, in drugih predmetov, ki lahko povzročijo poškodbe, seveda pa bodo odvzete tudi vse alkoholne pijače.

Prepoved vstopa v dvorano bodo imeli vsi gledalci, ki bodo kazali znake vinjenosti.

Zavod ŠKL je na finalni prireditvi poskrbel za varovanje v obliki kombinacije varnostne in rediteljske službe. Ker se vsi želimo izogniti izgredom, vas prosimo, da poskrbite za varnost vaših učencev oz. dijakov tudi sami, z zadostnim številom spremljevalcev.

 

PRED PRIREDITVIJO

 

Vsem ekipam, tako tistim, ki so se uvrstile v finale, kot tudi tistim, ki jim to letos ni uspelo želimo, da bi bil Finale ŠKL za vse nepozaben športno-družaben dan in še posebaj slovesen, kajti ŠKL praznuje 18. leto. 

 

Veselimo se druženja z vami!

EKIPA ŠKLŠKL FINALE 2013

18. ŠKL FINALE Kdaj: 23. - 24 april 2013
Kje: Dvorana Bonifika, Koper, Slovenija
Program Finale

Do finala ŠKL še:

tedni
0
0
dnevi
0
0
ure
0
0
minute
0
0
sekunde
0
0
Skupaj z nami spremljajte finale ŠKL Kupi vstopnico Naroči DVD
© Zavod ŠKL
Pravno obvestilo | Oglaševanje | Postanite pokrovitelj | Kontakt | Zaposlitev
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.