Prijava
PRIJAVA
E-mail:
Geslo:
Zapomni si me
Pozabil geslo!
Registracija
REGISTRIRAJ SE

E-mail

Geslo

Ponovno geslo

Ime

Priimek

Naslov

Pošta

-

Telefon

Vpišite prikazane znake
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
  

Datum: 05.12.2016 Avtor: Tina Korošec
11. Plezalni dnevi Kranja
Ena od največjih športnoplezalnih prireditev v Sloveniji je tudi letos privabila številčno občinstvo, kar je odlična spodbuda za organizatorje, ki prireditev že vsa leta pripravljajo na prostovoljni osnovi.

11. Plezalni dnevi Kranja so uspešno za nami. V obe disciplini skupaj se je prijavilo nekaj manj kot 350 tekmovalcev. Ena od največjih športnoplezalnih prireditev v Sloveniji je tudi letos privabila številčno občinstvo, kar je odlična spodbuda za organizatorje, ki prireditev že vsa leta pripravljajo na prostovoljni osnovi.
Tridnevno tekmovanje so otvorili najmlajši. V petek popoldne so se na vrv navezali cicibani in cicibanke. Med cicibankami je bila najuspešnejša Rosa Rekar (ŠPO Jesenice), ki je dosegla oba vrhova, drugo mesto je z osvojenim enim vrhom zasedla Ema Kordež (AK Ravne), tretje pa Sara Čopar (PK Laško). Pri cicibanih smo doživeli neverjeten super finale, v katerem so se pomerili kar štirje plezalci, ki so torej vsi dosegli oba vrhova. Na koncu si je prvo mesto priplezal Jaka Jaki (DRPK), drugo Tim Korošec (PK Škofja Loka) in tretje Luka Jerman (PK Kamnik).
V skupni razvrstitvi je bila letos pri cicibankah najboljša Eva Hren (ŠPO APD Kozjak Maribor), druga je bila Rosa Rekar (ŠPO Jesenice) in tretja Ninsei Perat (DEŠ). Med cicibani se je skupne zmage veselil Jaka Jaki (DRPK), drugi je bil Tim Korošec (PK Škofja Loka) in tretji Luka Jerman (PK Kamnik).
V petek so tekmovali tudi mlajši dečki in mlajše deklice. Betka Debevec (PK Kamnik) je bila najboljša v kategoriji mlajših deklic, drugo mesto je pripadlo Maji Majcen (ŠPO Celje), tretje pa Letiji Fajfar (AO Kranj). Pri mlajših dečkih se je danes najbolje odrezal Anej Batagelj (DRPK), drugo mesto si je priplezal Bine Meke (PS DPČ Šmartno), tretje pa Žiga Šorli (DEŠ).
V skupni razvrstitvi je bila najboljša današnja zmagovalka Betka Debevec (PK Kamnik), drugo mesto si je prislužila Letiji Fajfar (AO Kranj), tretje pa Maja Majcen (ŠPO Celje). Bine Meke (PS DPČ Šmartno) in Anej Batagelj (DRPK) sta se veselila zmage v skupnem seštevku, tretje mesto pa je pripadlo Gregu Verbuču (ŠPS PD Mozirje).
V soboto so se zvrstili številni nastopi, ki so postregli z napetimi prizori. Takoj zjutraj so na balvanu najprej tekmovali kadeti in kadetinje. V superfinalu je bil med kadeti najboljši Klemen Novak (AO Kranj), drugi je bil Matic Kotar (ŠD Proteus), tretji pa Maks Bogolin (AO Črnuče). Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor) si je priplezala prvo mesto, na drugo stopničko je stopila Alja Zalar (PK Laško) in tretje Lana Skušek (AO Črnuče).
V skupni razvrstitvi se je med kadetinjami najbolje odrezala Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor), drugo mesto si je priplezala Mia Krampl (AO Kranj), tretje pa je pripadlo Tjaši Slemenšek (Šaleški AO). Kilian Čop (Šaleški AO) je v letošnjem seštevku zbral največ točk, sledil mu je Klemen Novak (AO Kranj), njemu pa Jaka Šprah (DRPK).
Zgodaj popoldne so jih zamenjali starejši dečki in starejše deklice. Najboljša je bila Janja Oblak (PK Škofja Loka), druga Lučka Rakovec (ŠD Proteus), na tretjo stopničko pa je stopila Petra Glušič (AK Ravne). Med starejšimi dečki pa je šlo najbolje Aljažu Resniku (PK Kamnik), za njim se je uvrstil Luka Potočar (ŠPO Radovljica), tretje mesto pa je zasedel Žiga Zajc (PS Ascendo).
V skupni razvrstitvi je prav tako slavil Aljaž Resnik (PK Kamnik), drugo mesto je pripadlo na PDK tretjeuvrščenemu Žigi Zajcu (PS Ascendo), tretje pa Luki Potočarju (ŠPO Radovljica). Tudi
med starejšimi deklicami se je vrstni red glede na tekmo PDK malce premešal. Prva v skupnem seštevku je bila Lučka Rakovec (ŠD Proteus), točke za drugo mesto je zbrala Janja Oblak (PK Škofja Loka), za tretje pa Petra Glušič (AK Ravne).
Obenem so potekale tudi kvalifikacije za člane in članice v težavnostnem plezanju. V finale se je uvrstilo osem članic in deset članov.
Postavljavci smeri za sobotni članski finale v težavnosti so si tako za moško kot za žensko konkurenco zamislili izjemno zahtevno smer, saj nihče ni uspel doseči vrha, sta pa Janja in Domen uspela priplezati skoraj čisto pod vrh. Med članicami je šlo najbolje Janji Garnbret (Šaleški AO), drugo mesto je zasedla Mina Markovič (ŠPK Plus), tretje pa Tjaša Kalan (AO Kranj). Med člani je torej najvišjo točko dosegel Domen Škofic (ŠPO Radovljica), malce nižje je tekmovanje zaključil Jernej Kruder (ŠPO Celje), na tretje mesto pa se je uvrstil Urban Primožič (PK Škofja Loka).
V skupni razvrstitvi je slavil Domen Škofic (ŠPO Radovljica), drugo mesto si je priplezal Urban Primožič (PK Škofja Loka) in tretje Martin Bergant (PK Škofja Loka). Med članicami je letos največ točk zbrala Janja Garnbret (Šaleški AO), na drugo stopničko je stopila Mina Markovič (ŠPK Plus), tretjo stopničko pa si je prislužila Tjaša Kalan (AO Kranj).
Ob istem času smo na balvanu spremljali mlade upe slovenskega plezanja. Z balvanskimi problemi so se ukvarjali mlajši dečki in mlajše deklice. V kategoriji mlajših deklic se je najbolje odrezala Ema Seliškar (AK Slovenska Bistrica), druga je bila Dominika Kodra (PK Kamnik), tretja pa Letija Fajfar (AO Kranj). Med mlajšimi dečki je največ balvanskih orehov strl Anej Batagelj (DRPK), za njim se je uvrstil Grega Verbuč (ŠPS PD Mozirje), tretji pa je bil Jakob Drevenšek (Šaleški AO).
V letošnjem letu si je največ točk priplezal Anej Batagelj (DRPK), drugi je bil Bine Meke (PS DPČ Šmartno) in tretji Grega Verbuč (ŠPS PD Mozirje). Dominika Kodra (PK Kamnik) je bila najboljša v letošnjem skupnem seštevku, na drugem mestu pa sta ji sledili Letija Fajfar (AO Kranj) in Ema Seliškar (AK Slovenska Bistrica).
Zadnji dan Plezalnih dnevov Kranja so začeli cicibani in cicibanke na balvanu. Med slednjimi je bila najuspešnejša Ema Kordež (AK Ravne), drugo mesto je zasedla Sara Čopar (PK Laško) in tretje Eva Hren (ŠPO APD Kozjak Maribor). V deški konkurenci je na najvišjo stopničko stopil Tim Korošec (PK Škofja Loka), na drugo Jaka Jaki (DRPK) in na tretjo Jernej Škufca (PS Ascendo).
Letos se je največkrat najbolje odrezala Ema Kordež (AK Ravne), sledila ji je Sara Čopar (PK Laško), njej pa Ninsei Perat (DEŠ). Med cicibani je šlo letos najbolje Luki Jermanu (PK Kamnik), za njim se je v skupnem seštevku uvrstil Tim Korošec (PK Škofja Loka), tretje mesto pa si je čez leto priplezal Jaka Jaki (DRPK).
V nedeljo je med starejšimi deklicami najvišje priplezala Lučka Rakovec (ŠD Proteus), na drugo stopničko se je povzpela Janja Oblak (PK Škofja Loka) in na tretjo Petra Glušič (AK Ravne). Pri starejših dečkih sta vrh v finalu sicer osvojila tako Luka Potočar (ŠPO Radovljica) kot Andrej Polak (PK Škofja Loka), vendar je prvi v kvalifikacijah priplezal višje. Tretje mesto je pripadlo Aljažu Resniku (PK Kamnik).
V skupni razvrstitvi je prvo mesto dosegla Lučka Rakovec (ŠD Proteus), drugo Janja Oblak (PK Škofja Loka) in tretje Ema Stopar (ŠPK Plus). Med starejšimi dečki je letos za najboljšega plezalca obveljal Žiga Zajc (PS Ascendo), državni podprvak v svoji kategoriji je postal Andrej Polak (PK Škofja Loka), tretji je bil Luka Potočar (ŠPO Radovljica).
Nedeljski dopoldan je postregel tudi s tekmovanjem v težavnosti za kadete in kadetinje. Pri kadetinjah je bila najboljša Mia Krampl (AO Kranj), na drugo mesto se je uvrstila Vita Lukan (ŠPO Radovljica) in na tretje Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor). V kadetski konkurenci je najvišje priplezal Klemen Novak (AO Kranj), malce nižje Jaka Šprah (DRPK), do tretjega mesta pa se je uspelo povzpeti Kilianu Čopu (Šaleški AO).
Klemen Novak (AO Kranj) in Jaka Šprah (DRPK) sta si razdelila prvi dve mesti tudi v skupni razvrstitvi, na tretji stopnički pa se jima je pridružil Maks Bogolin (AO Črnuče). Prav tako sta si prvi dve mesti v skupnem seštevku razdelili Mia Krampl (AO Kranj) in Vita Lukan (ŠPO Radovljica), na tretje mesto pa se je uvrstila Tjaša Slemenšek (Šaleški AO).
V ritmih DJ Veztaxa in bobnarja Marka Sikirice se je zaključil 11. PDK z atraktivnimi nastopi članov in članic na balvanu. V večerni finale se je uvrstilo 12 tekmovalcev – šest članic in šest članov. Med šestimi finalistkami je bila tudi na balvanu najboljša Janja Garnbret (Šaleški AO), drugo mesto si je prislužila Katja Kadič (ŠD Proteus), napori Lane Skušek (AO Črnuče) pa so zadoščali za tretje mesto. V moški konkurenci je največ balvanskih orehov strl Jernej Kruder (ŠPO Celje), Anže Peharc (AO Kranj) je bil drugi, tretji pa Urban Primožič (PK Škofja Loka).
V skupni razvrstitvi je s konkurenco pometel Jernej Kruder (ŠPO Celje), na drugo stopničko se je zavihtel Urban Primožič (PK Škofja Loka), na tretjo pa Domen Škofic (ŠPO Radovljica). Janja Garnbret (Šaleški AO) je bila najboljša tudi v skupni razvrstitvi, prav tako je drugo mesto v skupnem seštevku pripadlo Katji Kadič (ŠD Proteus), tretje pa je zasedla Mia Krampl (AO Kranj).
Klubski pokal je šel letos v roke Šaleškega AO, ki je uspel zadržati vodstvo čez leto in je pokal prevzel iz rok AO Kranja, ki si ga je lastil prejšnja tri leta.
Tudi letos je tekmovalni del spremljal bogat spremljevalni program. V soboto nas je v članski finale v težavnosti uvedel stand-up komik Rok Škrlep. Nedeljski projekciji filma Jureta Breceljnika Prečkanje Islandije pa je sledil akrobatski nastop plesalcev na zračni svili in vrvi, Urše Štrukelj in Branka Potočana, ki sta otvorila večerni finale na balvanu, popestren s svetlobnimi učinki.
Vse tri dni so obiskovalci lahko občudovali razstavo eksotičnih živali in si ogledali novosti na številnih stojnicah ter se podprli s svežimi sendviči, rogljički, palačinkami in smutiji. Za otroke je bilo tudi letos pripravljeno veliko zanimivega v otroškem ustvarjalnem kotičku. Posebnost letošnjega PDK pa je bila fotoreportaža zanimivejših vzponov Janeza Svoljška, aktualnega in prvega slovenskega evropskega prvaka v lednem plezanju v težavnosti.
Slike in podrobnejše rezultate si lahko ogledate na tej spletni povezavi.
Nazaj
Komentiraj
Za dodajanje komentarja se prijavite.
POKROVITELJI

Atlantis vodno mesto A Kanal T2 Kompas BTC City Pekarna Pečjak Čunga Lunga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Olimpijski komite Slovenije Fundacija za šport SUSA (Športna Univerzitetna zveza Slovenije) Šport mladih Paketek Timplast Sasha Design Dana Birokrat Spletnik Stari Vrh

ŠKL ŠPORT
  ŠKL Turnirji Košarka
  ŠKL Turnirji Odbojka
  ŠKL Turnirji Nogomet
  Razpisi

  Dejavnosti
 • ŠKL Klub
 • ŠKL Potovanja
 • ŠKL Trgovina
 • ŠKL Darila
 • Dogodki
  ŠKL aktivnosti
 • ŠKL Šole
 • ŠKL Naj šola
 • ŠKL Krožki
 • ŠKL Aktiv
 • ŠKL naj športnik
 • BO JANEZ
 • Tee ball
 • ŠKL Finale
© Zavod ŠKL
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.