Prijava
PRIJAVA
E-mail:
Geslo:
Zapomni si me
Pozabil geslo!
Registracija
REGISTRIRAJ SE

E-mail

Geslo

Ponovno geslo

Ime

Priimek

Naslov

Pošta

-

Telefon

Vpišite prikazane znake
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
  

Datum: 30.09.2016 Avtor: Tina Korošec
Športni duh preplavil Kongresni trg v Ljubljani
Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez je, skupaj z nacionalnimi panožnimi športnimi zvezami, že drugo leto zapored izvedel Olimpijski festival.
Avtor: OKS

Ljubljana, 24. september 2016

Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez je, skupaj z nacionalnimi panožnimi športnimi zvezami, že drugo leto zapored izvedel Olimpijski festival.

V dveh dneh je središče prestolnice obiskalo kar 8.000 obiskovalcev, ki so uživali tako v športu kot v igri. Otroci so se lahko pomerili s številnimi znanimi vrhunskimi športniki, med njimi so bili tudi dobitniki olimpijskih odličij, v kar 35-ih športnih izzivih Ob zanimivem spremljevalnem programu, ki ga je danes vodil Ribič Pepe, so Kongresni trg preplavili nasmejani obrazi otrok, sproščeno vzdušje in pozitivna energija, ki jo lahko pričara samo šport.

Dogodek je bil namenjen predvsem otrokom in njihovim staršem, ki so lahko v celodnevnem športnem dogajanju in pestrem spremljevalnem programu spoznavali, kako pomembno za zdravje je ukvarjanje s športom ter kako lahko šport pozitivno vpliva na življenje in oblikuje pogled na svet, krepi osebnost in vrednote, ki nas vodijo tudi v drugih življenjskih preizkušnjah.
Olimpijski festival je bil zaključni dogodek v sklopu Evropskega tedna športa, njegov namen pa je spodbuditi otroke in starše, da so gibalno aktivni in šport vključijo v svoj vsakdan. V to je prepričan tudi Foksi, maskota Olimpijskega komiteja Slovenije.

Kot vsako pomembnejše športno tekmovanje se je tudi Olimpijski festival začel s pravim olimpijskim protokolom, ki sta ga vodila olimpijca in dobitnika olimpijske kolajne, telovadec Miroslav Cerar in atletinja Brigita Bukovec. V petek je na festivalu sodelovalo kar 17 osnovnih šol in vrtcev, ki so na športni dan pripeljale skoraj 2.000 mladih športnih navdušencev.

“Danes smo se udeležili Olimpijskega festivala in najprej naj pohvalim vse, ki ste se trudili ustvariti športno vdušje. Res vam je uspelo! Vsi, tako učenci, kot učiteljice smo bili zelo veseli, da smo lahko izkustveno spoznavali različne športe in se čudili akrobatskim spretnostim  Dunking Devilsov. Z veseljem se vidimo prihodnje leto!, “ je navdušenje nad dogodkom izrazila ena od učiteljic.

 Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, zato smo vsem obiskovalcem omogočili, da so športnike spoznali ter se z njimi pomerili v športnih izzivih. In ker so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z olimpijsko kolajno, so prav posebne, olimpijske, kolajne dobili tudi otroci, ki so uspešno opravili vsaj 15 športnih izzivov. Danes smo podelili kar 1.300 medalj, kar pomeni, da je naša mala država vsekakor polna mladih športnih upov.

Vendar, športni program ni edini razlog, zaradi katerega so otroci  obiskali center naše prestolnice. Kot lani, smo tudi letos pripravili pester in zanimiv spremljevalni program, ki je poskrbel, da tudi tistim, ki niso največji športni navdušenci, na Kongresnem trgu vsekakor ni bilo dolgčas. Obiskovalci so lahko uživali ob nastopih akrobatske skupine Dunking Devils, cirkuških vragolijah skupine Čupakabra, se posladkali z Alpskim mlekom Ljubljanskim mlekarn, se fotografirali v svetu dogodivščin filmov ''Frozen'' in ''Star Wars'', ki jih je pripravil Mercator ter prepevali in plesali skupaj z Ribičem Pepetom. Za odmor med napornimi športnimi izzivi pa jim je Mladinska knjiga priskrbela Cicibanove pobarvanke. Tisti bolj pogumni pa so se v šotoru Radia Val 202 lahko preizkusili kot športni komentatorji in v dar prejeli USB ključ s posnetkom njihovega intervjuja.

Cilj festivala je pokazati množici, torej mladim in malce starejšim, da je šport zdrav in zabaven način življenja ter odlična izbira za preživljanje prostega časa s prijatelji ali družino.

Na dogodku pa smo bili tudi ŠKLjevci in ta zanimiv dogodek posneli ter pripravili prispevek, ki si ga boste lahko ogledali že ta vikend v oddaji ŠKL - šport mladih na Kanalu A!

 

 
Nazaj
Komentiraj
Za dodajanje komentarja se prijavite.
POKROVITELJI

Atlantis vodno mesto A Kanal T2 Kompas BTC City Pekarna Pečjak Čunga Lunga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Olimpijski komite Slovenije Fundacija za šport SUSA (Športna Univerzitetna zveza Slovenije) Šport mladih Paketek Timplast Sasha Design Dana Birokrat Spletnik Stari Vrh

ŠKL ŠPORT
  ŠKL Turnirji Košarka
  ŠKL Turnirji Odbojka
  ŠKL Turnirji Nogomet
  Razpisi

  Dejavnosti
 • ŠKL Klub
 • ŠKL Potovanja
 • ŠKL Trgovina
 • ŠKL Darila
 • Dogodki
  ŠKL aktivnosti
 • ŠKL Šole
 • ŠKL Naj šola
 • ŠKL Krožki
 • ŠKL Aktiv
 • ŠKL naj športnik
 • BO JANEZ
 • Tee ball
 • ŠKL Finale
© Zavod ŠKL
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.